Sofie Hexeberg
Jeg begynte å interessere meg for kosthold da jeg var i 16 årsalderen. I løpet av legestudiet ble jeg opptatt av kostens betydning for helsen. Etterhvert ble jeg vegetarianer fordi det virket fornuftig etter alt det jeg hadde lest om hvor farlig fett var og hvor sunt fiber var. Etter studiet fikk jeg tildelt midler til et forskningsprosjekt og tok en doktorgrad på effekter av fett, fiber og kolesterol i maten. Jeg har blant annet arbeidet ved ulike indremedisinske avdelinger i 3 år og som seniorrådgiver og overlege ved Statens legemiddelverk i 5 år.
Jeg har imidlertid endret mitt syn på hva som er et optimalt kosthold. Dette skjedde gradvis mens jeg leste mange bøker og artikler om ulike karbohydratreduserte dietter. Jeg lever nå selv på et tilnærmet steinaldekosthold og behandler pasienter med ulike varianter av lavkarbokost. Erfaringene jeg har fått i pasientbehandlingen har forsterket min oppfatning om at det er riktig å legge om til lavkarbokost ved en rekke livsstilssykdommer og mange ulike plager. I boken "Frisk med lavkarbo - nytt liv med riktig mat" dokumenterer jeg de gunstige effektene pasientene oppnådde ved å redusere inntaket av karbohydrater i kosten. Jeg var med å starte Foreningen Kostreform og er og med i Fagrådet.