Birthe Storaker
Avholdt ”Bake kake søte”
14 Mai, 2013 17:00 - 14 Mai, 2013 18:00
Birthe er medforfatter av bøkene Kakefest og Frokost og lunsj. Hun har lang erfaring med lavkarbokost, og er en ener på å bake. Har du spørsmål om bruk av råvarer, tips for super bakst, bruk av forskjellige sukkeralternativer etc – hvis ikke Birthe kan svare kan ingen! Still dine spørsmål til Birthe allerede i dag!
14 Mai, 2013 17:36Har prøvd meg på skolebollene i kakefest. De ble for løs til at jeg kunne ha dem på plate,og etter 8-10 min. druknet vaniljekremen. Hva gjør jeg feil ? Ellers er det mange gode kaker i boken som alle liker.Jeg bruker den til store dager.
14 Mai, 2013 17:22Er det ikke litt risikabelt for kroppen med alle sukkererstatningene ??

14 Mai, 2013 17:07Elsker pannekaker ! Går det an å lage det??
14 Mai, 2013 11:53Hei, jeg har lenge spist lavkarbo og etter lengre med langt så har jeg klart å få samboeren bort fra ris, pasta, potet og en del brød, men problemet starter da jeg lager kaker og slik med sukrin i. Da rynkes det på nesa, fordi han mener det smaker kaldt/stikkende. Hvilke erstattningsprodukt er mest naturlig på smak? Bruker en del stevia, og det går fint, men det er de få gangene man trenger "sukker" som er problemet. Eller har du andre gode løsninger?

Takk for svar:)
10 Mai, 2013 18:10Jeg er så glad i kaker / noe godt til kaffen !
En stor utfordring for meg er å vite hva jeg kan servere når noen stikker innom. Er ikke glad i å bruke noe form for sukker, er SUKKERAVHENGIG og hjernen reagerer ...
I dag bruker jeg sjokolade 70 % og fløte i kaffen. Men blir litt lei av bare dette... og da kommer fristelsene lokkkende...
9 Mai, 2013 15:59Hei!
Bruker en del 87% sjokolade for å få mindre karb.
70 % er bedre (søtere) Som jeg har forstått er hjemmelaget sunnere. Er det mindre karb i den. Hvilke søtningsmidler bør jeg bruke?
12 Mai, 2013 17:45Hvilke søtstoff (blodsukkervennlige)egner seg best til:
* Marengs
* Varme drikker
* Kaker
10 Mai, 2013 20:54Hei, bjørkesøt som søtning. Er det bra å bruke som søtning? Synes det smaker bra.
12 Mai, 2013 23:56Jeg har ikke smakt noe av lavkarbobakst med sukrin eller stevia som jeg synes smaker godt. Fins det noen andre alternativer? Kan man bruke kokosblomstsukker eller er ikke det å anbefale? Har mistet litt av bakegleden etter jeg startet med lavkarbo, og savner egentlig det at man kan lage noe "alle" liker og synes at smaker godt.
8 Mai, 2013 23:09Jeg klarer meg ikke helt uten noe som er søtt, og bruker kunstig søtstoff. Spesielt i te bruker jeg Natreen flytende. Er det ok? Påvirkes blodsukkeret av denne typen søtstoff? Synes det kan være vanskelig å holde oversikt over hva som er ok, spes innenfor sukkeralkoholer. Noen er tydeligvis bedre enn andre, i forhold til GI, noen er mer naturlige ( men kansje ikke like søte?).. Det har vært veldig vanskelig å finne klare svar på hvilke kunstige søtninger som er "bra" og hvilke som er "dårlige". Det står så mye forskjellig rundt på nett og det er vanskelig å finne sikre kilder.

Hadde vært fint med en slags oversikt over de vanligste merkevarene av søtstoffer i butikkhyller, og hva slags virkestoff de inneholder, og hvordan disse stoffene påvirker blodsukket!! Synes også det kan være vanskelig å finne egnede produkter i dagligvare, derfor Natreen, som jeg ikke har hørt noen innenfor lavkarbo som anbefaler...? Kansje den ikke er lavkarbo, bare lavkcal? Hva bør jeg bruke, som er mulig å kjøpe i dagligvarebutikker?
12 Mai, 2013 22:55Hei :)

Hvilket søtstoff vil du anbefale å bruke til marengs(bunn)? Vil gjerne lage en lavkarbo-Pavlova!
12 Mai, 2013 12:22Hei.
Når jeg baker med sukrin synes jeg at kakene ofte blir litt smuldrete i konsistense. Nøttekakebunnen faller helt fra hverandre. Hva kan jeg tilsette for å binde deigen bedre sammen?
11 Mai, 2013 18:51Anne-Liss

I boken" kakefest " er det en oppskrift som heter "Mandelflarn" hvor mye kremfløte skal det være? Det er utelatt.
har du en god oppskrift på Marengs?
8 Mai, 2013 22:53Hei Birthe. Jeg lurer litt på hvordan man skal tenke når deler av min hensikt med lavkarbo er nedgang i vekt. Man blir jo nødt til å ta hensyn til mengde protein og fett, og en del ingredienser i lavkarbo bakst er rike på begge deler. (frø, nøtter, egg, ost...) Når jeg baker så har jeg en del oppskrifter med svært lite karbo (ca 1 g karbo pr 100 gram) men på utregninger av alt som er i kan kcal innholdet bli 120 - 150 pr 100 gram. Dersom man skal ned i vekt og må passe litt på kcal også, så kan man ikke benytte lavkarbo"brød" særlig mye før man sprenger kcal anbefalingen for dagen. Hva gjør jeg, eller har jeg misforstått noe?
7 Mai, 2013 22:00Hei! Jeg er veldig glad i å bake og har brukt sukrin en del, men i enkelte småkaker får den en isende smak, Synes Tagatesse smaker bedre, men den tåler bare 160 grader. Kan jeg ha det i kokende væske, f. eks når jeg lager eggkrem?
Når jeg legger inn sukrin og tagatesse inn i kostdagboka kommer tagatesse opp som 79,8 karb. Er det riktig?
Da bør jeg vel ikke bruke det søtstoffet eller.....
Takk for svar.
10 Mai, 2013 14:36Hei Birthe,

Jeg spiser svært sjeldent kaker.
Lurer på hva du tenker når jeg sier at jeg spiser vanlig kake når jeg først spiser. Det blir bare i store lag og aldri mer enn ett kakestykke.

Jeg liker ikke å bake og kjøper derfor kake på Baker Hansen når jeg først skal ha....

I hvilken grad ødelegger en slik utskeielse?
Ønsker deg en god 17.mai-feiring!

Wille
9 Mai, 2013 16:01Hei igjen!
Hva er søtningsmidlet FOS?

7 Mai, 2013 19:21Har du tips til en enkel dessert som man kan slenge sammen rett etter middagen?
Skal ha med en kollega hjem fra jobb dagen etter 2. pinsedag og rekker derfor ikke å handle inn ferske varer.
Etter å ha levd en stund til og fra på lavkarbo, har jeg blitt veldig sensitiv (i negativ forstand) på alt med kokosmelk og -smak. Finnes det et alternativ jeg kan bruke, f.eks. til smoothie, som ikke smaker så sterkt?
© Lavkarboklubben AS
Dietika ASDr.Hexebergs klinikk