Lars Ranes, Gjesteekspert
Avholdt
Er det egentlig ett fett?
13 November, 2012 12:00 - 13 November, 2012 13:00
Har du problemer med å orientere deg i jungelen av oljer?
Nå har du sjansen til å stille dine spørsmål til en med bred erfaring!
Still dine spørsmål til Lars fra Soma allerede nå
Hva er forskjellen og hva er best?
På hvilken andre måter kan man bruke Udo`s Choice?
Og enda et spørsmål: Sliter med vanlig smør, siden jeg har intoleranse mot melkeproteiner. Har du her en anbefaling utover det å klare smør selv? Noe man kan kjøpe i butikken og som er egnet på brødskiva?
Hei - kort og greit: hvilke oljer skal jeg satse på når jeg står i butikken og skal handle for hele familien? Holder meg stort sett til cocosa - både den til smothies og den til steking - og kaldpresset olivenolje. Det hadde vært flott med litt mer variasjon - har du noen tips her? Jeg leser mye forskjellig om rapsolje - noen anbefaler det, noen fraråder det. Hva er nå riktig?
Takk for alle supre produkter dere har.
Jeg bruker cocosa når jeg steker,men den spruter veldig men er fornøyd med hvordan resultatet blir, er det noe annet som jeg kan steke i? Jeg liker ikke smaken av meierismør. Bruker olivenolje på salater ol, bruker oliven olje fra butikken, er denne optimal til slik bruk?
Jeg tar også et par skjeer med Udo`s hver dag, har du et annet forslag?
Jeg bruker den brune cocosaen daglig i te og i kveld forsøkte jeg den grønne. Har du andre forslag til hvordan få i seg den grønn på en enkel måte? jeg synes selve glasset er udelikat. Noen ganger er oljen hard, andre ganger er den fast ettersom varmen i rommet.
Jeg lurer på en ting her jeg sitter. Jeg har fettlever pga overvekt. Dette har blitt bedre med min vektnedgang. Vekt nå 113 kg. Har vært oppe i 160 kg og er 182 cm. Med min nye livsstil "steinalderkost" som består av betydelig mengde med fett! Prøver og nå ca 80% fett pr døgn. Bruker følgende som fett kilder: Meierismør, Cocosa, animalsk fett fra kjøtt, raps olje som jeg lager majones/dressing av, fete meieri produkter, frø, egg, mandler og nøtter.
Spørmålet mitt er da følgende.. Er det bra og spise så mye fett som energikilde i forhold til min fettlever? Eventuelt hvorfor?
Mvh Stein Anders
(Tror eg spurte i en tidligere spørsmål, men ikke helt sikker)
er fra Bergen, så "hovedjulematen" er jo Pinnekjøtt og deretter er det Svineribbe.
På julebordet, så har jeg litt problemer generelt med å finne ut om eg har mest lyst å spise svineribbe eller pinnekjøtt, så denne gangen kan jeg jo la "hva er best"-svaret ditt avgjøre :D
Så, hva er best i forhold til et lavkarbo og helse-perspektiv?
I lavkarbodietter inneholder oppskriftene ofte mettet fett fra melkeprodukter og kjøtt, men hva med umettet fett? Er det ikke helt nødvendig å tilføre kroppen mer av sunne fettsyrer fra oliven- , raps- og fiskeolje?
Hei! Hvordan er smør i fohold til kokosolje? Jeg tenker på stabilitet ved oppvarming, vitaminer, syrer osv. Er det dumt å kutte smør og andre melkeprodukt og bare bruke kokosolje, nøtter, frø, avocado som fettkilde? (Altså et paleokosthold?)
Jeg har forstått at det er viktig med balanse mellom omega 3 og omega 6. Jeg tar tran, bruker bremykt på knekkebrød, olivenolje på salater, rapsolje og kokosolje til baking og steking. Ellers blir det fløte, rømme og ost hver eneste dag. Er det negativt med masse fett fra meieriprodukter? Jeg sliter med helsa og merker at litt bær med fløte gir overskudd. Kan jeg spise så mye fløte jeg vil hvis jeg ikke går opp i vekt. Har gått ned ca 1 kg pr md siste 1,5 år og nærmer meg normalvekt.
Jeg bruker en tsk, cocosa, uten smak i tekoppen min 2-3 ganger om dagen.
Vil det være hensiktsmessig av meg å gå over til Udos Choise? Det er stor prisforskjell på disse produktene og jeg liker ikke å føle meg lurt, men ønsker veiledning.
Extra Virgin Coconut Oljen deres er knallgod, men, hva er forskjell på den, og Delfiafettet som brukes i kakebakst til jul?
Har forstått det slik at transfett er herdet olje, og at margarinprodusentene nå sier at de ikke lenger bruker transfett, Hvorfor er vi da så redd for det? Hvor kommer det inn i kosten vår hvis det ikke kommer via margarinen likevel?
Hva er egentlig forskjellen på palmeolje og kokosolje (bortsett fra miljøhensyn)?
Trenger rett og slett tre tips: Hvilken olje vil du anbefale til:
* Baking
* Steking
* Dressing
Håper jo virkelig at du gir meg bare en olje å forholde meg til... :S