Ane Stigar
Avholdt
Kan maten gjøre meg syk?
22 Januar, 2013 14:00 - 22 Januar, 2013 15:00
Vondt i magen, dårlig fordøyelse, hodepine og/eller slapphet? Nå har du sjansen til å stille dine spørsmål om overfølsomhetsreaksjoner på mat! Still dine spørsmål til Ane Stigar allerede nå
Har hatt kronisk irritabel tarm i mange år før det ble så ille at jeg ikke kunne fungere normalt lenger. Var da på klinikken til Hexeberg og har siden 3. januar levd på lavkarbo uten frukt, sukker, stivelse, rotgr.saker, melkeprodukter (bruker fete), mel, gluten, kaffe...
Tror kroppen fikk sjokk, for magen ble plutselig bra! Hadde ikke smerter eller unaturlig ofte toalettbesøk på flere dager.
Nå er det imidlertid ting som tyder på at magen/tarmen ikke "lar seg lure" lenger. Hva kan det være som gjør det? En vanlig dag spiser jeg lavkarbobrødet fra 100 oppskrifter til frokost med varierende pålegg innenfor det anbefalte, lunch/middag blir ofte salat kombinert med lovlige kokte grønnsaker og fisk/skalldyr/kjøtt. Kvelds blir det knekkebrød, tyrkisk yoghurt og bær. Synes dessverre bær er så forfriskende at jeg også har begynt å spise dette etter hovedmåltidene. En kurv jordbær er ikke uvanlig og er redd (fordi det er så godt) at det skal være bærene som er skyld i den urolige tarmen.
Har du andre erfaringer på dette området? Synes jeg har begrenset utvalg i utgangspunktet her, så vil nødig miste "godbitene".
Jeg har fått påvist irritabel tykktarm, laktoseintolleranse og kronisk mavekatarr med brokk på spiserøret og defekt lukkemuskel. Alle disse lidelsene gjør slik at jeg må tenke over hva jeg spiser. Jeg har aldri hatt det så bra som nå, når jeg har fravær av ferdigmat, stivelse og laktosefrie melkeprodukter.
Det jeg lurer på er: om jeg noen gang kan tenke på å kutte ned på nexium, medisin for mavekatarr og lukkemuskel? De gangene jeg glemmer å ta medisinen merker jeg at problemene kommer tilbake, sure oppstøt.
Jeg opplever også at det ikke skal mye til før jeg merker noe til den irritable tykktarmen. Jeg spiser veldig lite ferdigmat på grunn av denne lidelsen, men alikavell virker det som at jeg tåler mindre nå, en da jeg spiste masse ferdigmat og mye stivelse. Er det slik at vi reagerer fortere når vi ikke stadig påfører det som ikke er bra for oss? Eller er det bare at jeg ikke har ondt og ubehag hele tiden?
Må bare si at jeg har det mye bedre nå når jeg spiser så naturlig som mulig. Det er gått sport i det å lage maten fra grunn av. Da får vi ikke i oss ting vi ikke har godt av.
Har lest reklame om ulike probiotikaer. Kan dette hjelpe i hverdagen og er det noe du anbefaler?
Tidligere nettmøter
Kan maten gjøre meg syk?