Jens Veiersted
Avholdt
"Magesyre til nytte og glede"
26 August, 2013 18:00 - 26 August, 2013 19:00
Fordøyelsen er nøkkelen til god helse. For at den skal fungere, er vi avhengig av at magen produserer nok magesyre. I motsetning til den vanlige oppfatningen, er det mye som tyder på at lite magesyre er et vesentlig større problem enn for mye syre. Det gjelder antagelig også for mange av de som tar syrenøytraliserende medisiner hver eneste dag. Kanskje finnes det andre løsninger for fordøyelsesproblemene som så mange sliter med.
Skikkelig interessant emne. Alle går rundt å sier de har for mye magesyre, men du har sikkert rett symptomene er jo nesten identiske - tar legen sånne sjekker, kan de generelt sett nok om dette eller er de skeptiske?
Jeg sliter med endel vann i fingrene, særlig om morgenen, selv om jeg følger et strengt lavkarbokosthold. Leste et sted at et kjerringråd var å blade en teskje natron i vann 2-3 ganger pr. dag, for å gjevne ut syren i blodet. På denne måten skulle altså kroppen lettere gi slipp på overflødige kilo. Har nå sluttet med dette og gått over til "SportyActin" (acai frukt og elektrolytter) et tilskudd som skal gjøre samme nytten. Har det noe for seg????
Er det riktig at vi ikke skal drikke så mye til maten? Jeg lærte på GR at vi skulle drikke godt med vann før maten så vi ble fortere mett! Feil i forhold til fordøyelsen det, eller?
Har akevitt noe å si for fordøyelse av den fete maten, eller er det bare en søt unnskyldning for å få seg en akevitt... Vi på lavkarbo spiser jo fet mat hele tiden, men det er vel litt drøyt å spørre om en akevitt sånn på en mandag?
Er Bitterstern smart å ta for fordøyelsen uansett om du har for mye eller for lite magesyre? Kan det ved noen tilstander være farlig å ta?
Hei. Er det sånn at det er en enkel måte å teste om man har for lite eller for mye magesyre, mener jeg har hørt noe om det.
Jeg har spist lavkarbo i 2 år fordi jeg mener det er sunt. Jeg er normalvektig. Men etter måltidene, særlig middag som kan være fet, er jeg av og til ganske kvalm. Jeg har aldri halsbrann eller andre plager. Hva kan kvalmen komme av?
Har nettopp hørt om at man ikke skal drikke under måltidet da vannet har en ph som gjør magesyra mindre syrlig. Og dette igjen vil gi utslag i at man ikke går ned i vekt. Betyr dette at man ikke skal drikke store mengder vann i løpet av dagen, da dette også evt.vil påvirke magesyren uheldig? Hva vet du om dette temaet?
Hei. Er det slik at magesyren og syre/base balansen i kroppen henger sammen/har noe med hverandre å gjøre? Jeg har vært på streng lavkarbo i 10 uker og gått ned " bare" 5 kg på denne tiden. I en kostholdsbutikk sa en ekspeditør at jeg kanskje trengte en syre/base nøytraliserende, da det å ha for høye syreverdier hindrer vektnedgang. Hva kan du fortelle meg om dette??? Takk for svar!
Kjenner du til om dette er en vanlig problemstilling hos oss som har tatt gastric bypass operasjon?
Jeg har gått på Lansoprazole i snart 20 år på grunn av Reflux. I lange perioder har dette fungert godt, men jeg har også hatt perioder hvor jeg har trengt flere tyggetabletter (Galviscon) for å komme gjennom natta uten for mye sure oppstøt. Nå har jeg gått ned ca 20 kg i løpet av de siste 2 årene og jeg har det mye bedre med magen min. Jeg har ca 10-15 kg igjen før jeg når riktig BMI.
I vår tok jeg en ny gastroskopi. da hadde jeg fått små utvekster på spiserøret som legen sa var på grunn av for mye syrenøytraliserende medisin.
Jeg sluttet tvert å spise lansoprazole og har heller ikke hatt behov for Galviscon, så foreløpig er jeg veldig fornøyd. Har ikke fortalt legen at jeg ikke spiser denne medisinen nå.
Jeg vet at melk er bra mot magesyre, men det klarer jeg ikke å drikke. Krydder går stort sett bra, fet mat går også bra, men det aner meg at f.eks. pinnekjøtt seint på kvelden går svært dårlig uten medisin. Er det ok å spise lansoprazole som forebyggende de dagene når bestemte matretter står på menyen og droppe medisinen i hverdagen, eller er denne medisinen avhengig av at jeg spiser den hver dag? Er det noe jeg bør unngå å spise? Jeg har byttet ut madrassen min til en hvor jeg kan få opp ryggen slik at jeg kan sitte i senga med god støtte i ryggen. Slik har jeg tilbragt flere netter når jeg har vært usikker på hvordan magen reagerer på maten jeg har spist.
Har hatt mye "bobling " i magen og oppblåst,smerter.
Bedre ved rap og promping. Har mye trang til å gå på toalettet men, bare luft. Har prøvd peppermynte te, som hjelper en stund.
Jeg skal til gastrostopi i dag for verk øverst i magen og har også refluks. Brukte nextium før, men måtte bytte til Somac 20 mg. Kan jeg ha lite magesyre?
Ser av omtale at du kan mye om dette med mageproblemer, så jeg velger å stille deg et spørsmål.
Jeg har for mange, mange år siden fått diagnosen kronisk mavekatarr, og har hatt store problemer med mye sure oppstøt og kramper i øvre del av maveregionen. For noen år tilbake fikk jeg beskjed at jeg har brokk i spiserøret og defekt lukkemuskel til magesekken, laktoseintoleranse og irritabel tykktarm. Jeg har hatt utfordringer med magen i 30 år.
For fire - fem år siden sluttet jeg med ferdigmat og kunstig fremstilt mat, og spiser for det meste naturlig hjemmelaget mat. Etter omleggingen av matvanene har problemene minsket. Jeg har så og si aldri sure oppstøt mer og smertene/krampene er så skjedene at det ikke er noe problem mer. Jeg må ta medisinen Esporal 40 mg daglig. Om jeg glemmer en dag så merker jeg det etter kort tid. Hva mener du jeg skal gjøre. Kunne tenkt meg å leve uten slike medisiner, men er det noen sjans, eller svakere dosering en gang i fremtiden?
På forhånd takk!
Tidligere nettmøter
"Magesyre til nytte og glede"