Suksesshistorier
I 2007 fikk jeg en betennelse på synsnerven, og året etter hadde jeg en periode med nummenhet i fingrene. I løpet av 2009 hadde jeg nummenhet i hele kroppen og gjennomgikk diverse undersøkelser som førte til diagnosen MS i oktober 2009. Jeg fikk medikamenter som skulle virke forebyggende. Tross bruk av medikamenter var jeg plaget med nummenhet i kroppen, svimmelhet og dårlig syn. Hele situasjonen gikk ut over psyken min.
Jeg har alltid slitt med vekten og har gått på Grete Roede-kurs og vært sulten hele tiden. Det førte til at jeg spiste mer etter endt kur, og jeg la på meg de tapte kiloene igjen. Men jeg ville ned i vekt og leste boken ”Frisk med lavkarbo – nytt liv med riktig mat». Da veide jeg 109 kilo. Basert på det jeg leste la jeg om kosten radikalt og reduserte vekten med 23 kilo på tre måneder.
Jeg oppsøkte Sofie Hexeberg som anbefalte meg å slutte med øldrikkingen i helgene fordi det hindrer vektnedgang og ikke er bra for MS. Hun anbefalte meg å fortsette med den fete animalske kosten, og gav meg håp om at det var muligheter for at jeg ville bli bedre eller helt bra av sykdommen.
På egenhånd kuttet jeg ut medisinene for å se hva som skjedde. Jeg gikk ned åtte kilo til og merkelig nok forsvant alle MS symptomene. Nummenheten i kroppen var blitt borte, synet var normalisert, hukommelse og konsentrasjon var bedre og trettheten var forsvunnet. Jeg var full av energi og følte seg vel.
Jeg startet et lite eksperiment hvor jeg i ni dager spiste masse pizza, snop, potetgull, pølser og drakk brus og øl. Det resulterte i at nummenheten og svimmelheten kom tilbake. To dager etter at jeg begynte på lavkarbo, var symptomene borte igjen.
Jeg tok en ny test og spiste vanlig, norsk kosthold i to uker, og bare to dager etter start kom kriblingene og svimmelheten tilbake. Mentalt følte jeg meg også betydelig redusert. Jeg gikk igjen tilbake til lavkarbo, og symptomene forsvant etter fire dager og jeg følte meg helt bra igjen.
Så kom sommeren og da ble det mye selskapelighet og jeg gled ut igjen. Jeg unnet meg øl, brød, ris og masse godteri. Jeg gikk ikke opp i vekt, men merket at allmenntilstanden ble dårligere. Etter at jeg hadde spist denne kosten i et par måneder fikk jeg et nytt MS-anfall.
Da gikk jeg igjen tilbake til lavkarbo og allmenntilstanden ble bedre. Nå har jeg bestemt meg for å spise lavkarbo resten av livet og formen er topp så lenge jeg holder meg til riktig mat. På bloggen min karbofri.wordpress.com kan du lese mer om meg og mine tanker om MS og kosthold.
Hilsen Christian Hagtvet Rem