Suksesshistorier
”På høsten 2011 ble jeg plaget av voldsomme leggkramper. Jeg trodde i første omgang det var noe jeg manglet av vitaminer / mineraler, så jeg tok en tur til fastlegen for å få sjekket hva det kunne være. Når resultatet kom tilbake var den overraskende beskjeden at jeg hadde fått diabetes, og siden jeg ikke er overvektig ble jeg diagnostisert med type 1.
Med diagnosen i hånden ble jeg sendt rett på sykehuset hvor det ble tatt nye prøver over 2 døgn for å kartlegge mitt insulinbehov. I løpet av dette oppholdet fikk jeg mulighet til å tenke og gjøre research på egen hånd.
Først fant jeg ut at den hyppige vannlatingen jeg hadde vært plaget med før jeg fikk diagnosen var relatert til det høye blodsukkeret jeg hadde, noe jeg først trodde var relatert til stress. Deretter gjaldt det å finne ut hvordan dette kunne hende med meg, og hvordan jeg kunne få gjort noe med situasjonen.
Etter litt søking på internett kom jeg over en masse informasjon, og det var klart at kosthold var en forårsakende faktor og var noe som måtte endres. Lavkarbo var et nytt begrep for meg, men var en anbefaling som kom fra flere hold – både fra utlandet og i Norge.
Utskrevet fra sykehuset og med et sterkt ønske om å ta tak i situasjonen bar det rett til bokforhandleren for å plukke med meg oppskriftsbøker, hvor Dr. Hexeberg’s ”Frisk med lavkarbo - 100 oppskrifter” og ”Frisk med lavkarbo – Nytt liv med riktig mat” var blant kjøpene. Det ga videre oppmuntring og lese om historiene i ”Frisk med lavkarbo” at det var folk med diabetes som hadde blitt friskere ved å gjøre om på kostholdet. Maten var jo også helt topp, og det var gøy å lage mat fra ”bunnen av” istedenfor å ty til ferdige løsninger.
Det tok ikke lange stunden før jeg følte meg mye bedre. Før diabetesdiagnosen hadde jeg mistet vekt som nå kom tilbake. Jeg merket også at treningen ga helt andre resultater da det nå var mer energi i kroppen å bruke.
Sakte men sikkert la jeg også merke til behovet for insulin gikk ned. Fra å benytte meg av en blanding av hurtigvirkende og langtidsvirkende insulin daglig, bruker jeg nå, 3 måneder etter diagnosen, kun langtidsvirkende insulin (1 dose om morgenen og 1 dose om kvelden på totalt 15 enheter).
Det er gøy å se at endringer gir resultater, og selv om det tar tid er jeg glad for at kroppen nå får et kosthold den kan leve med, og jeg har en annen energi enn jeg hadde tidligere.”
Mvh Steinar Larsen