Artikler
Overvekt 8
Prat om mat 37
Videoer 19
Nyheter 23
|
Tekst: Dr. Erik Hexeberg
Publisert: 1. Desember 2013
Flere av våre medlemmer i Lavkarboklubben har reagert på oppslag i media hvor det både insinueres at et økt inntak av fett og et lavkarbokosthold har sammenheng... les mer
Forrige uke var det i flere aviser oppslag som «Sjokkfunn om lavkarbo» basert på en liten studie som ble publisert i Tidsskriftet for Den norske legeforening. Studien var et prosjekt i «erfaringsbasert læring» for syv... les mer
Ramsden CE et al: Use of dietary linoleic acid for secondary prevention of coronary heart disease and death: evaluation of recovered data from the Sydney Diet Heart Study and updated meta-analysis. BMJ 2013; 346: e8707 doi: 10.1136/bmj.e8707
http://www.bmj.com/content/346/bmj.e8707.pdf%2Bhtml
... les mer
Smith RN et al. A low-glycemic-load diet improves symptoms in acne vulgaris patients: a randomized controlled trial. Am J Clin Nutr 2007;86:107-115
http://www.ajcn.org/content/86/1/107.full.pdf+html
Tekst: dr. Erik Hexeberg
Publisert:... les mer
Denne lille norske studien sammenlignet to grupper som begge gjennomførte et styrketreningsprogram, den ene gruppen fikk standard norsk kosthold og den andre gruppen en, ketogen lavkarbo-diett. Kvinnene på lavkarbodietten reduserte både... les mer
Ebbeling CB et al. Effects of dietary composition on energy expenditure during weight-loss maintenance. JAMA 2012; 307: 2627-34.
Denne studien sammenligner effektene av tre ulike oppfølgingsdietter etter gjennomført vektreduksjon. Jo... les mer
Sacks FM et al. Comparison of weight-loss diets with different compositions of fat, protein, and carbohydrates. N Engl J Med 2009; 360:859-73.
Tekst: dr. Erik Hexeberg
Publisert: 15.Juni 2012
http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa0804748
Dette... les mer
Shai I et al. Weight loss with a low-carbohydrate, Mediterranian or low-fat diet. N Engl J Med 2008; 359:229-41.
http://www.nejm.org/doi/pdf/10.1056/NEJMoa0708681
Dette er en to-års-studie som sammenligner effekten av tre ulike dietter i... les mer
|